top of page

Tok juridikum på to år og åtte måneder

Oppdatert: 9. des. 2022Studiet var fulltidsjobb


Interessen for jus fikk Stub-Christiansen da han jobbet med salg av nybygg.


-Jeg hadde en del kontraktsforhold, som hadde juridisk preg, og jeg fikk interesse for dette, sier han.


Etter hvert luftet han ideen om å studere rettsvitenskap overfor sin kone.


- Det var egentlig bare to alternativer. Ta utdannelsen over lang tid, mens jeg jobbet deltid, eller ta det på kortere tid enn det som er normert, sier Stub-Christiansen.


Advokaten valgte det siste, slik at familien ikke behøvde å klare seg så lenge på bare én inntekt.


-Jeg var redd for at det ikke var mulig å fullføre utdanningen på kortere tid, men jeg tok det som en fulltidsjobb, sier han. Ifølge Stub-Christiansen startet han grytidlig på dagen, og var hjemme rundt klokken 18.00 hver dag.


-Jeg tullet ikke bort masse tid på pub med andre studenter, men brukte tiden veldig effektivt. Jeg leste aldri en bok to ganger, men heller på en annen måte. Det var viktig for meg at det satt det jeg leste, så jeg forsikret meg at jeg forstod innholdet det jeg leste, sier Stub-Christiansen, som legger til at han iblant forlot forelesninger, for å heller prioritere tiden på å være i lesesalen.


Jusstudiet fullførte Stub-Christiansen på utrolige to år og åtte måneder, som tidligere også er omtalt Jarlsberg Avis.


-Jeg tror alle kan gjøre det, men det krever disiplin. Man må innstille seg på at det er en

jobb. Personlig syns jeg ikke det var noe stort offer da jeg var innstilt på hva som krevdes, sier han til AdvokatWatch. -Jeg har ikke tenkt superstrategisk underveis i min advokatkarriere.


Etter hvert hadde Stub-Christiansen et opphold hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet hvor han fikk et innblikk i hvordan organet overvåker og håndterer dataangrep mot kritisk infrastruktur. Oppholdet resulterte i en masteroppgave.
Vil sørge for at de døve skal bli hørt
.pdf
Last ned PDF • 1.28MB

Comentarios


Har du et spørsmål?

CTA Bilde til artikler.png
Back to Top

BACK TO TOP

bottom of page