top of page
 Familie og arbeidsrettluca_50181_Copy_style_and_colors_of_this_image._A_sad_little_gi_834

Familierett og arverett

Er du i samlivsbrudd og trenger hjelp? Eller har du nettopp mistet nær familie og er usikker på arven?

 

Begge disse situasjonene innebærer følelsesmessig påkjenning. Når man er nede for telling kan man ta gale avgjørelser som får store økonomiske konsekvenser.

 

La oss hjelpe deg så du sikrer at du får det du har krav på.

CTA Bilde til artikler.png

Venter du arv?

Når du opplever dødsfall i nær relasjon, så kan det blir mye å tenke på. Hvordan unngå konflikt om arv? Hva har jeg rett på? La en advokat fortelle deg hvordan arven skal fordeles riktig, så frigjør du tid til å ta vare på deg selv i den vanskelige situasjonen. En ting mindre å tenke på.

Slik kommer du bedre ut av samlivsbruddet

1. Hvis du er samboer

Regelverket gir ikke like god sikkerhet for samboere som for ektefeller. Derfor vil det ofte lønne seg å være i forkant, ved at man inngår en samboeravtale før eventuelle konflikter oppstår. Det er fordi at når konflikten først oppstår, så er det vanskeligere å komme til enighet om oppgjøret og barnefordeling.

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg med å få på plass en samboeravtale!

 

2. Hvis du er gift

Ektepar er normalt godt sikret gjennom lovverket. Likevel kan det være at du ønsker å sikre deg ved særeie, testament, fremtidsfullmakt eller på andre måter. Vi gir deg råd og hjelper deg med å utforme dette.

 

3. Dersom du har barn

Selv om lovverket gir ektefeller regler for oppgjør, så er det mange ting loven ikke løser. Den løser for eksempel ikke hvem som skal ha omsorgen for barna. Er det lurt å godta 50-50% fordeling av barna? Hva er forskjellen på fast bosted, foreldreansvar og samværsrett? Dette er ting du ikke har lyst til å finne ut etter at du har inngått en avtale med eksen.

Lønner det seg å kontakte advokat?

Noen tenker at det å kontakte advokat er dyrt. Det er sant at advokater ikke er gratis, men visste du at vi i noen tilfeller kan søke offentlig støtte slik at du får dekket advokatkostnadene? Uansett om du får det dekket eller ikke, så kan det lønne seg å ta kontakt med advokat før du inngår avtaler. Når man står midt oppe i samlivsbruddet så er man ofte følelsesmessig berørt og kan treffe avgjørelser som du ellers ikke ville ha gjort. Det å gjøre feil i oppgjøret etter samlivsbruddet kan koste deg dyrt. Det vil i de fleste tilfeller lønne seg å kontakte advokat.

Advokater er ikke part i en konflikt og vil derfor kunne se tingene i perspektiv og sikre at dine rettigheter blir ivaretatt på en god måte. Ikke vær redd for å spørre oss om hva vi kan gjøre for deg.

Back to Top

TILBAKE TIL TOPPEN

bottom of page