top of page

Utsatt for press på nett

Noen opplever å bli utsatt for utpressing av ukjente personer som truer med å publisere avslørende bilder. Hva skal du gjøre hvis dette gjelder deg?


Det er viktig at du holder hodet kaldt. Du er ikke alene i en slik situasjon og det finnes hjelp å få. Du skal ikke betale noe som helst! Hvis du betaler så kommer det bare flere krav og du blir aldri ferdig.


Uansett hva utpresseren sier, så skal du kontakte politiet med en gang. For at politiet skal kunne hjelpe deg er det viktig at du går til dem raskt uten å nøle. Ikke vær redd for at politiet skal dømme deg. Politiet vil fokusere på å hjelpe deg.


Ikke svar på truslene eller kommuniser med utpresserne, men ta vare på bevisene og kommunikasjonen slik at du kan ta det med deg til politiet. Ta skjermbilder av teksten, profilen og bilder av den du har kommunisert med. Hvis du finner IP-adressen til den som utpresser deg så noter denne informasjonen og deretter blokker du den personen som truer deg. Du kan blokkere, men vent med å slette noe som helst til politiet har undersøkt enheten din.


Snakk gjerne med en person som du stoler på slik at du ikke prøver å håndtere dette alene. Hvis du ikke tør å ta det opp med familie eller venner, så snakk med en advokat eller psykolog som har taushetsplikt. God veiledning fra profesjonelle rådgivere kan gi deg mer ro og trygghet slik at du ikke gjør noe overilt.Comments


Har du et spørsmål?

CTA Bilde til artikler.png
Back to Top

BACK TO TOP

bottom of page