top of page

Slettes hele gjelden min om jeg går konkurs?

Nei, om du går konkurs så forsvinner ikke gjelden. Konkurs betyr bare at kreditorene tar beslag i dine verdier, omsetter dem til penger og fordeler pengene seg imellom.

Hvis verdiene ikke dekker hele gjelden så kan de fortsette å kreve resten av pengene av deg så lenge du lever. Dette forutsetter at kravet mot deg ikke er foreldet.

Det er imidlertid ikke uvanlig i slike saker at man forsøker å forhandle med kreditorene for å få slettet noe av gjelden mot at man betaler en del av det man skylder. Se artikkel Fremgangsmåte for å rydde opp i privatøkonomien.

Hvis man ikke blir enig med kreditorene så kan man tvinge kreditorene til en gjeldssanering gjennom tvungen gjeldsordning. En gjeldsordning varer normalt i fem år der man ikke fritt kan disponere sine penger som man vil.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med gjeldsrådgiver hos nav i din kommune ettersom de har plikt til å gi gratis veiledning i slike saker. Alternativt kan du også høre med namsmannen om veiledning.Relaterte innlegg

Se alle

"Jeg har ikke betalt en regning som gjelder medlemskontingent for neste år og har fått purring. Er det lov å sende inkasso for medlemskontingent som gjelder neste år?" Kreditor kan ikke sende purring

Har du et spørsmål?

Bli kvitt bekymringene dine nå! Bestill en uforpliktene samtale for kun 199kr.

Vi kan i løpet av denne samtalen finne ut om advokatkostnadene i din sak er dekket av det offentlige eller private forsikringer.

Back to Top

BACK TO TOP

bottom of page