top of page

Erstatning for steinsprutskade på bil

"Jeg kjørte på riksveien, det var veiarbeid og jeg fikk steinsprutskade på bilen. Deler av veien var belagt med grus på grunn av veiarbeidet. Det var nedsatt fart og vi holdt fartsgrensen. Det var da at en 3‐4 cm stor stein gikk rett i grillen på bilen og inn i motorblokken slik at bilen ble skadet. Sjåføren som virvlet opp steinen kjørte intetanende videre. Hvem har ansvar i et slikt tilfelle?"

 

Det med steinsprut er ting som skjer og som man ikke nødvendigvis kan klandre noen for. Altså du kan ikke kreve erstatning om bilen foran deg forårsaker steinsprutskade på din bil.


Det finnes likevel tilfeller der man kan kreve erstatning. Eksempel kan være at han spinner med vilje slik at han virvler opp stein og rusk rett på din bil. Men så lenge personen foran deg kjører normalt så er det ikke så mye du får gjort med den saken.


Et annet spørsmål er om du kan gå på veivesenet eller entreprenøren hvis det er veiarbeid. Dersom veiarbeidet er skiltet godt og med nedsatt fart, så skal det mye til for at du kan kreve erstatning. Men dersom bilen foran deg brøt fartsgrensen og dette var årsaken så kan det jo hende man kan gå på bilføreren, men det blir nok vanskelig å bevise.Comments


Har du et spørsmål?

CTA Bilde til artikler.png
Back to Top

BACK TO TOP

bottom of page